Råtta

Idag har varit en tuff dag i skolan, även om det bara var en halvdag så var det mycket att ta in. Vi skulle lära oss att sätta en kateter i halsartären på en råtta, kan ju säga att det var svårare än vad man trodde (och jag trodde det var svårt från början). Det kändes ungefär som att man skulle ha in ett stort avloppsrör i en trädgårdsslang, och var ungefär så. Jag kan ju säga att hitta kärlet var den lätta delen. Vi fick dessutom honråttor och dom skriker bara man rör dom, och sen ska man ju undvika att bli biten också, vi klarade oss det var bara handledaren som blev biten då hon fick hjälpa dom men den aggressiva råttan. Men efter mycket bra teamwork och massor med frustration och rädsla över att ta sönder kärlet, samt att råttan skulle sluta andas lyckades Nina få in den, och när blodet släpptes på igen var allt tätt och fint så då blev vi lyckliga =). Vet inte riktigt om kirurgi är min starka sida men med lite träning och en massa tålamod så kommer det nog att gå bättre nästa gång.

Jag har massor att göra och valborg närmar sig med stormsteg men det får lösa sig, bara jag får ordning på det jävla metoduppgiften...

Helgen

Söndag min favoritdag (eller inte). Har pluggat mer än halva dagen för att jag har 9 kapitel och 30 frågor som ska svaras på till onsdag. Fredags var det grillning i helsingborg hos Lina och Björn. Julia var också nere så det var jätte kul att träffa henne igen. Massor med kött, snygga bilder och en massa snack om allt mellan himmel och jord hann vi med inna det var dags att gå hem och sova.
Lördagen bjöd på 30års kalas i hyllinge och sen på kvällen hattfest hos tvillingarna. Jag lyckades få med Nina också så vi hann bara hem, ta hatten och sticka till nästa fest. Jag hade en vit cowboyhatt som passade till min klänning.
När danssuget kom smygande bestämnde jag och Nina att vi skulle gå ut och dansa lite innan det var dags för sängen, så vi cyklade ner till Lunds nation för att skaka rumpa.
Kan ju säga att min hatt blev uppskattad av många så jag finns på ett antal mobiler ;) Jag blir lite förvånad över att folk kan bli så glada över att andra är utklädda. Nu kan jag inte riktigt säga att jag var utklädd, partyklänning och hatt. Ninas musöron var också uppskattade. Så efter att danssuget lagt sig (och vi var trötta på att titta på alla bratz) blev det en svinkall cykeltur hem igen.

A ja

Har varit lite dåligt med uppdatering här. Men det ja har så mycket att göra just nu. Läser ju farmakologi och det är den jobbigaste kurs som finns. Ska skriva en essay nu om något med farmakologisk inriktning, någon som har ett förslag?? Måste bestämma mig till fredag så tänk snabbt.
Annars har det inte hänt så mycket, en massa plugg och mycket festande, där har vi studentlivet.
Återkommer snart med mer intressant information ;)

Födelsedagsfest imorgon =)

Pappa & systrar

Nu är påsklovet igång, eller ja lov är det ju inte riktigt, bara ej schemalagd tid. Har ju 8 kapitel med frågor till som ska läsas och svars på samt två litteraturuppgifter att göra så har blir det inget slappande inte ;)
Igår tog jag faktiskt hela dagen ledig och åkte hem till Helsingborg för en heldag med pappa och systrar. Det blev en helt undebar dag med fint väder.
Först en lunch på dunkers, sen en båttur till Helsingör för alla vet ju att där har dom godast glass =) Dagen svslutades på dunkers med en 3D-bio från en av U2s konserter. Det var GRYMT bra, U2 är inget jag i vanliga fall lyssnar på men detta var super. Vi satt längst fram och det kändes helt klart som om man var där. Det var så att man var lite kär efteråt. Som Ida uttryckte det, hon rös minst 30 gånger och bölade 2. Så om ni får tillfälle gå och se den, den visas dock bara t.o.m imorgon så skynda på.

Nä nu måste jag läsa lite i farmakologiboken, diska och gå på yoga 12.15

Helt slut

japp här händer det inte så mycket. Farmakologin har börjat komma igång och jag har för en gång skull börjat plugga i början av kursen och hoppas att det håller i sig.
Exarbetet är det fortfarande problem med har inte kunnat släppa det än men det kommer väl så småningom hoppas jag.
Har precis varit och tränat, pulsstep, det var grymt jobbigt!! vilket är lika med bra =) Mycket bra instruktör. Men jag har fått sjukt ont i min fot :( Måste köpa mig ett par bra skor men det är ju som alla vet inte gratis...

RSS 2.0