Hemma igen

Imorgon börjar jobbet och det ska bli ganska kul. Börjar med att jobba dagtid så jag har en vecka att vänja mig vid att gå upp tidigt innan skiften börjar...
Idag har jag flyttat från lund och hem till mamma för jag kan inte pendla när jag jobbar (börjar jobb innan tågen går...nästan). Känns hur konstigt som helst att bo hemma igen mitt gamla rum finns ju inte kvar utan jag är förvisad ner i källaren i stryk/hannas rum, men det är ju bättre än att behöva sova i en tältsäng eller en soffa ;)
Det är ändå grymt jobbigt att bo hemma eftersom att jag är själv och PM har flyttat till malmö. Ska bli jättekonstigt att sova ensam och inte ha honom hos sig dygnet runt. Vi kommer att ses på helgerna men från att ha bott ihop till att träffas bara på helgerna är en stor omställning.
Saknar honom redan.....Älskar dig så mycket...

Kärlek..

IKEA

Har idag varit på lkea och handlat lite fler saker till hemmet. En ny kökslampa som förhoppningsvis inte ska spränga lampor hela tiden, och den hade dessutom bara två lampor som fungerade för fattningen i den tredje har smulats sönder. Så nu ska där sitta en lampa med fem spotlights så man förhoppningsvis kan se vad det är för något man lagar till middag ;) Handlade också en ny matta =) lämnade tillbaka den andra för den ville inte sluta fälla så vi har också städat hela vardagsrummet från smått ludd. Nu har vi en fin (finare än den andra) ullmatta som inte ska fälla =D. Sen blev det också en massa småsaker som man alltid behöver som glödlampor och möbeltassar.

Är troligtvis ensam på lördag så kom gärna och hälsa på ;)

Kärlek.

Midsommar

Dettta året blev det ett klassiskt midsommarfirande ute i tunby med Lovisa, Frida, Nina, Lovisas föräldrar och en massa annat ökänt folk.
Dagen började med att jag, PM, Nina och frida tog bussen mot Simrishamn från lund central 10.10 på morgonen och en timme och tio minuter senare var vi framme vid hållplatsen Smedstorp väg 11 där Lovisa och en väldigt pålitlig Saab stod och väntade på oss. Sen efter en kvart på hyfsda eller mindre bra grusväg var vi framme vi Lovisas stuga där vi installerade oss för att sedan bege oss ut för att plocka blommor till kransar och midsommarstången.
När kransarna sen var bundna ( ja PM hade också krans) och den lilla stången rest fixade vi iordning maten som vi skulla ha med oss och tog vars en liten fördrink.

När vi kom fram till dom som skulle ha festen skulle en stång till få kläder på sig och sedan dansade vi alla möjliga ringdanser tills man var helt slut. Att dansa så är grym träning. Sen var det bara att stiga in i ladan som fungerade som festlokal och börja äta och dricka. Här festades det med riktiga små bönder, så på en halvtimme hade vi sjungit sex låter. Vilket betyder även druckit sex snapsar. Men som tur var var det ingen som kollade så att man inte bet av den ;)
Ju mer sprit som rann ner i folket ju vågligare blev dom så då och då spelades det upp små sketcher som dom flesta var så torra så det fanns inte.
Lovisa hade också lovat alla att vi skulle dansa the hustle som är (var) hennes favorit och vi ägde så klart allt :D

När det sen blev lite mer sieriös dans stack vi där ifrån för att klättra över 7 gärsgårdar och plocka 7 blommor för att sedan drömma om den man ska gifta sig med. Kan säga att dagens gärsgårdar har en massa specialeffekter i form av elstängsel och taggtråd. Och eftersom att man inte fick säga nått så kunde man ju inte varna varandra....

På hemvägen blev det lite djurletande, men vi såg bara en groda och några mal. Hade uju lätt hoppats på vildsvin och noshörningarn ;) Men när vi väl hittat hem satt vi ett tag framför brasan och åt upp det sista av maten för att senda lägga oss och drömma om vår framtida man...

Kärlek.

Ibland blir man knäpp.

Det blåser ute, mycket hoppas bara att min tomat klara det, tror jag har blivit lite knäpp för örterna är nu nästan som mina barn. Men vad gör man inte man får ju ta hand om det man kan, och eftersom jag varken har barn eller djur så får jag ta hand om växterna. Men det är inte fy skam det få växter har valdigt lätt för att dö...
Till middag idag använde vi faktiskt lite av gräslöken så nu är den invigd. Den hamnade i en spenatsoppa som hämtades från den rutiga kokboken min nya favorit i köket.

I eftermiddag ska jag med Pm till tandläkaren (låter lite som mamma) för han ska få sin nya fina tand nu efter ca:14 års väntan. Så han kommaer att vara fin imorgon till midsommar =D

Eftersom att alla andra tjatar om fotbollen så får väl jag också göra det ( ja jag såg på matchen) men jag ska vara kortfattad. Sverige sög och Ryssland ägde totalt. Ska lätt se Ryssland mot Nederländerna för ryssarna vet hur man spelar fotboll, det var ju nästan kul att se matchen igår omman tänker bort Sverige ;)

Kärlek.

Örtorgie

På fredag är det midsommar och då ska vi till lovisas sommarställe på andra sidan skåne..och vi ska vara duktiga och åka buss dit så vi får ju se om vi lyckas gå av på rätt hålllplats.
Igår var vi ute i malmö och shoppade för nu ska vi göra om lite i vardagsrummet, ny matta,tavla och tyger som mamma ska hjälpa oss sy gardiner och kuddar av =) Handlade också en massa örter som jag har i krukor på uteplatsen så nu ska här lagas mat och göras drinkar i massor =D
mynta
timjan och citrontimjan
oregano
vinruta
gräslök
persilja
och en tomatplanta står nu där ute och bara växer för fullt. Om jag inte lyckas döda dom ;)

Kärlek.

Ge blod

Idag har jag gjort dagens goda gärning, nämligen varit och lämnat blod. Nu ska jag också uppmana alla som inte är blodgivare att bli det eftersom att det råder grymt stor brist på blod i hela landet.
Att vara blodgivare är inget farligt eller jobbigt. som tjej lämnar man tre gånger om året och som kille fyra, så kom inte och säg att ni inte har tid ;)
Visst sen kan alla inte bli blodgivare men man kan ju i alla fall testa sig och se om det går. För jag tror nog att det inte bara är jag so vill att det ska finnas blod till mig ifall  jag nu behöver det. Och var kommer det i så fall ifrån?? Ja inte från ett laboratorie i alla fall då man inte kan framställa det på konstgjord väg.
Så nu ska jag bli lite ego och ge mig själv och alla andra blodgivare en klapp på ryggen för det förtjänar vi!

Ge blod, ge liv.

Kärlek.

Björka loge

Idag är det söndag och det är grymt skönt att veta att man inte behöber gå upp till skolan imorgon. Idag håler vi på med vår favorit syssla nämligen tvätta :P men det som är skönt det är att nästa alla studenter redan har åkt hem så vi kan ha 6 maskiner så vi behöver inte tvätta så länge.
Jag hade ju lovat en uppdatering om hur det gick på dansen, det var ju några dagar sen men det är ju bättre sent än aldrig ;)

Vi åkte med mamma och anders till björka loge för att dansa till thorleifs tillsammans med en massa annat skumt folk. Jag hade kul med jag dansade ju bara med Pm och anders så jag slapp dansa med någon skum person. För det fanns det gott om vill jag lova. PM dansade bra och han bjöd till och med upp mamma utan att man behövde hota honom först. Man kunde vara där bara för att titta på alla människor, för dess like kan jag lova er har ni inte sett någon annan stanns....Jag tycker att man borde göra sånna här saker för att det är en helt ny upplevelse. Så nu uppmanar jag alla som inte varit på kasedans att åka dit någon gång. Detta är någon man själv måste uppleva.
Jag var dessutom tvungen att krama självaste thorleif eftersom att anders är värsta kenis med dom...så nu blev ni avundsjuka eller hur... ;P

I fredags blev det lite grillning hemma hos oss med tjejerna och jimmie..(PM var också med)
Vi grillade flintastek och till det hade vi pommes, morots tzatziki och baby spenat, det var mycket gott och räkte alldeles lagom. Jag vill också säga att det var jag som grillade!! Till det drack vi lite rött vin och hade allmännt mysigt. Sen provade vi grannens studsmatta och det var tur att dom hade nät för det räddade några av oss :P

Igår var vi ute i lockarp där PMs föräldrar har sommarhus, och åt god mat för Gunhild (PMs mormor) fyllde år. PM och hans bror skulle då tävla i vem som var manligast genom att bada i en bajla med 4 gradigt vatten. Dom satt där i 8 minuter innan dom enades om att gå upp tillsammans. Det är bara killar som kan komma på en sådan knäpp sak för att mäta det dom tror är manlighet....

nu ska jag nog sitta ute ett tag till. Det är ju så underbart varmt =)

Kärlek.

Sommar!

nu är det sommarloooov!! hur underbart som helst. ingen skola på två månader (om man slipper omtenta vill säga) och jobbet börjar inte förrän den 30e juni så nu ska jag bara slappa.

tentan idag kan ha gått hur som helst med tanke på att alla frågor utom ettan var lika många poäng, frågorna var på engelska och han som skrivit tentan ä inte speciellt bra på engelska så vissa frågor fattade man inte. Sen av 6 frågor var en en sån jag ska bara sätta dit er fråga eftersom han inte sagt något om det på föreläsningen utan det stod bara i boken, och den frågan var ju som alla andra värd 7 poäng så där rök ju det ;)

Men med lite tur så har jag klarat den. Skrev ju allt jag kunde på dom andra frågorna så att inget skulle missas.

Idag ska jag och PM men mamma och anders ut och dansa hahaa...undra hur det går en uppdatering kommer sen

Nu ska jag ut i solen och bränna mig lite

Kärlek.

RSS 2.0