Tenta

Denna helgen har det varit fullt ös, men dock inte så mycket pluggande. Har slingat håret hos mamma, varit ute på pubbrunda med Emelie och några av hennes boråskompisar (faktiskt inga nationer) sen kalas hos pappa idag med massor av god mat.
Så nu ska jag begrava mig i böcker och tentaplugg, kommer tillbaka efter den 30:e kanske en snabbtitt innan men inget att förvänta sig.

Ny frisyr

Nu har jag ny frisyr =) allt hår är borta (nästan) det är så skönt att vara korthårig igen, har kommit på vad jag ska vara på halloween med så nu är nästan allt fixat. Vi fick tillbaka vårt arbete som vi har jobbat emd i två veckor och ann tyckte det var jättebra :) det är så skönt att få positiv feedback när man har jobbat så hårt med någonting så nu är jag ledig imorgon så då är det plugga och baka bröd som gäller, man måste ju roa sig lite ibland :P

Här är jag i ny frisyr och mitt nya favoritbröd =)
    

Man känner verkligen att det håller på att  bli höst på riktigt också, det blåser är kallt och regnar. Men löven har fortfarande så fina färger och är inte bara en brun sörja på marken så än så länge är det fint, gäller att njuta så länge man kan =)

Hjälp.

Försöker hitta en dräkt till halloween någon aom har ett förslag på vad jag kan klä ut mig till och något bra pynt tips?

Helgens kollektiv

I helgen har det hänt massor jag har bland annat blivit klar med mitt surdegsbröd och det blev hur gott som helst och var lätt att göra, det innehöll ju inte så många ingredienser bara mjöl vatten salt och surdeg ( som är gjord på bara vatten och rågmjöl).

I fredags letade jag och Emelie oss till ett nytt dansställe som har öppnat för lite alternativ träning, vi skulle gå på passet som hette after work med grease tema, och det var ju inte riktigt som väntat.....Vi kom dit i träningskläder och var verkligen inställda på att ge gärnet och svettas till musiken från grease, men tji fick vi.
Det var bara vi som var ombytta alla andra var där i vanliga kläder, och när passet var slut var vi inte svettiga av ansträngning utan möjligtvis för att det var så trångt. Men instruktören var så anfådd att hon knappt kunde prata, kan ju inte säga att hon var den mest vältränade personen på stället. Tror att det var lite after work som ställde till det lite, vi bestämnde i alla fall att ge stället en chans till och gå på ett mer seriöst pass som bugg eller lationodans.

Efter att varit på detta pinsamma pass bestämde vi oss för att vi behövde dansa lite på riktigt så det var bara att bege sig hem duscha, äta och göra sig snygg för att sen dra ut till Helsingkronas schlagerklubb och dansa för kung och fosterland.

Efter fyra timmars sömn ringde klockan kvart över 7 för vi hade också bestämt att vi skulle till esplanaden för att stilla shoppingbegäret och se om vi hittade några fynd. Blev inte så mycket för min del utan bara en bok om konservering och inläggning från 1936 som blev inflyttningspresent till arkemyrarna senare på kvällen.

Inflyttnigsfesten var trevlig även om jag var sjukt trött. Kan ju säga att den slutade på en fest i ett kollektv med säkert över 100 fulla personer som söp och rökade överallt, det fanns även några som sov i trappan, kan ju intesäga att grannarna var glada ( det var ett lägenhets kollektiv) träffade dom i trappan så vi hann gå innan dom ringde polisen....

Idag blir det återhämtning och pluggning som gäller sen är det tillbaka till vardagen imorgon.

Allergi

Har upptäckt att jag har tre stycken allergier idag, det är inte alltid som det sker, gjorde pricktest med kursen idag och det visade att jag var allergisk (inte bara överkänslig) mot katt, häst och en sorts mögel. Vet inte om det är helt tillförlitligt eftersom att jag har hållt på med hästar hela livet utan att känna något och levt ihop med två katter =) Så enligt doktor Jörn ska jag inte skaffa katt, häst eller mögel i mitt hus.
Men jag tror att jag kommer att skaffa häst i alla fall, och vet ni vad om man jämförde mig och PM så var vi ungefär lika allergiska mot katt. Det ni.

Gammal??

Jag har startat ett nytt projekt nu, jag ska nämligen baka surdegsbröd så nu har jag en liten surdeg som håller på att gro i köksskåpet, och jag hoppas på att det ska växa fram många fina lactobaciller i den =D
Nu får jag se om allt man har lärt sig om bakterieodling i skolan kan komma till nytta.
Idag kände jag mig gammal när jag var på ica...en mamma (som var minst 15 år äldre än mig) sa till sitt barn som sprang runt som en galning med sin minivagn att han skulle akta damen...alltså mig, jag är ingen dam!! nog för att jag inte var sminkad och hade glasögonen på mig men så gammal kan jag väl inte se ut.

Jag funderar på att klippa av mig allt mitt hår igen vad säger ni om det??

Snitt

Idag bestämde vi oss för att börja på grupparbetet som ska vara inne om typ två veckor och ska vara mellan 10-20 sidor långt. Vi ska skriva om allergi och de immunologiska mekanismerna bakom. Kan säga att det finns hur mycket som helst!! Så det svåra är inte att hitta fakta utan att sålla ut det som är bra av de 1000 tals artiklar som man hittar.
På labb denna veckan har vi lärt oss att förga in vävnadssnitt så att dom är så fina som alla färdiga som man får titta på under grundkurserna men tyvärr så fick man inte behålla sin snitt.
Det var en väldigt rolig labb där vi gick och andades in Xylen (man fixerade färgen i det) och räknade imunceller som lyste rött eller grönt =)  


Så här fint var mitt snitt när man tittade på det =) fast det var från mjälte och thymus istället.

RSS 2.0