4 år

Nu har det man inte trodde skulle inträffa inträffat. Kronprinsessan ska gifta sig!! kors i taket. Om vi har tur så får vi betala bröllopet :P Vissa är till och med så optimistiska så att dom tro att detta bröllop ska ta sverige ur finanskrisen, även fast det enligt metro ska kosta 57 miljoner plus kostnaden för all bevakning. Men det är ju trevligt att de ska gifta sig en fin ring hade hon också fått.

Upptäckte en annan sak när jag tittade på nyheterna i morse. Tydligen ligger det ett förslag på att studiemedlet ska begränsas till 4 år. Så då ska man inte ens kunna välja utbildning fritt utan får ju då snällt välja en som är max 4 år lång. Tyckte inte att det verkade så spännande.

Nu är det du är vad du äter, och sen ska jag se om jag kommer i min balklänning, ska ju på eftersläpp på krischans bal på lördag. Kommer jag inte i den så får det bli någon mirakelkur som bara tar en dag eller så.

Artikel

Nu är det snart dags för dokumentär på 5an, ska handla om män som är kära i sina bilar, och då snackar vi sexuellt.
Har bråkat lite med excel, har kommit fram till att vi inte alls passar varandra, jag har lärt mig hur man gör diagram och allt. Ändå blir det inte som jag vill, Attans!
Jag börjar få lite småångest nu eftersom att jag inte har börjat skriva något på rapporten till exjobbet, (det blir ju inte bättre av att Emelie nästan är färdig med sin) I och för sig ska den inte vara inne förrän den 20e mars så det är ju ett tag kvar men ändå.
Måste själv hitta artiklar som är relevanta också och jag har ingen aning om hur och efter vad jag ska leta...
aja. Imorgon ska jag koppla av hos Hanna med ost och vin.

Funk

Vad jag inte tycker om detta vädret. Iskallt och snö, saken är den att det verkar ju inte som om det ska ta slut någon gång, det bara snöar mer och mer. Mu när jag cyklade hem från träningen regnade det sånt smått som frös till is så fort det träffade något. Kommer nog att vara kul att cykla imorgon.
Har tränat funk idag som jag faktiskt gillar mer och mer, man är ju som en yr höna de första gångerna men sen går det bättre. Så nu tränar jag yoga, step och funk vilket låter som en ganska bra blandning om jag får säga det själv.

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen landa i soffan framför tvn med en kopp te innan det är dags för sängen.

Hej

måndag igen, och allt är lika. Våra möss mår bra men det som är lite oroande är att de inte verkar vara infekterade, och det vill vi ju.
Det som ska bli extra spännande är att jag och nina kommer att flyga solo nu i en och en halv vecka med start på onsdag då vår handledare ska på konferans till Israel. Om allt går som det ska kommer det inte att vara några problem men det kan ju bli lite jobbigt att inte ha någon att fråga om saker inte går som man vill.

Jag och nina lever ju efter learn by doing, och då är det doing själva och så se om det blir bra. Vi blir inte riktigt visade alla gånger utan tittar på någon gång och sen får vi försöka ensamma. Jag har bland annat lärt mig kissa möss alldeles ensam. Är faktiskt lite stolt över det.
idag skulle vi lära oss räkna neutrofiler (immunceller) själva. Men det gick inte så bra...såg en massa annat som vi inte hade en aning om vad det var så det behöver vi få visat. Annars går allt som smort.

M

Japp jag firade alla hjärtans dag men min älskling eftersom att jag kan =) Anser att jag är värd det eftersom att jag varit ensam så många :P
Men vi hade bestämt att det inte skulle bli presenter och hjärtgodis och sånt löjligt, istället gick vi på fin restaurang och åt en trerätters middag som nog var det godaste jag ätit i hela mitt liv.

förrätt
Pata negra med cruditerad gulbeta, getost, mangoldskott och rödbetsvinägrett

Huvudrätt
Halstrad hälleflundra med champagnesyrad savoykål, vitvinssås och potatispure smaksatt med dragon

Efterrätt
Chokladmousse med sallad på aprikoser, fikon och mynta med passionsfruktscréme

Det ni var vad jag åt =) väldigt mumsigt jag älskar mat. Imorgon är det tillbaka till mina möss.

Trött

Vad är det som händer? Är helt slut på dagarna, är trött när jag går till jobbet och är trött när jag kommer hem. Var på lab mellan 9 och lite över 5. Saker att göra hela tiden, hade nog sammanlagt en timmes paus. Kanske inte så konstigt att jag är trött men jag tycker att jag brukar klara mycket mer, det är ju inte direkt första dagen jag jobbar.
Jag inbillar mig lite att det beror på vädret. Vill ha vår nu är så trött på snö. Tycker det är äckligt.
Vill bli pigg igen och orka med, inte bara stupa i soffan när jag kommer hem.

Melodifestivalen

Melodifestivalen igår, ja vad ska man säga. Trodde inte att dom kunde hitta på fler sätt för att man ska ringa mer, men visst gick det. Duellen vilken fin tanke så kan vi få folk att ringa in ännu en gång :P Vid ett tillfälle där vat jag inte riktigt vad som hände hur gick af ugglas vidare?? Men man kan ju inte förstå allt. Att alcazar gick vidare var väl ingen överraskning.
Mamma och Anders hade kommit ner för att laga mat och titta på festivalen. Till middag blev det en god kycklingpasta, den blev ännu bättre efter lite förbättring.

Idag blr det en lugn dag. Har varit och ätit brunch på hallands så jag lär inte behöva äta förrän ikväll igen, när det är  plockmat så äter man så himla mycket. Är ju lite sinnessjukt faktiskt men himla gott var det.
Ska kanske försöka göra några vettiga diagram av mina resultat från ex-jobbet, men det kan bli lite jobbigt att göra ett bra diagram där värden från 40 möss under 5 dagar ska finnas med. Eller så kan jag bara trissa PM när han sitter och måste skriva labrapport. Ska kanske gå ut en runda om jag orkar.

minus på karmakontot

Igår tog jag och Nina de sista mössen och nu har vi ju då massor med minus på vårt karma konto. I början var det lite jobbigt för vi har ju umgåtts med mössen en hel vecka innan, och dom var ju så söta. Som tur var så var Hans en av de humana människorna som sövde ihjäl mössen så det var inte så farligt, vissa knäcker nacken på dom när de lever...

Det kan låta hemskt men man vänjer sig faktiskt (lite i alla fall). Vi tog ut njurar och urinblåsa för att se hur infektionen påverkat organen. Vissa njurar såg helt hemska ut. En var faktiskt mer lik en hjärna än en njure. Och saken var den att man inte kunde se på musen att den var sjuk, den mådde inte alls dåligt.
Imorgon ska vi fota njurarna så att vi har bildbevis på våra revolutionerande upptäckter (de är faktiskt bra jag överdriver inte ;P)
Nog med nördsnack. Men man har ju inte så mycket liv utanför lab nu för tiden.

Idag blir det shopping på city gross för vi har bara falukorv hemma och jag är lagom trött på det, ska snart ta mig till kylen och börja skriva handlelista men det är top model på tv så det är svårt att slita sig, tror det är första säsongen dom visar nu.

Det var pärlkväll hos Hanna igår så lite nytt tillverkades. Kommer bilder på det på facebook sen =)

mmm...maaat

Kom hem tidigare idag för vi bestämde att våra möss skulle få leva en dag till så att de hann jäsa till sig ordentligt :P

I helgen var det aktiviteter hela tiden, tacksittning i fredags på Krischan för att jag hade varit duktig och jobbat baket där jag bakade ca 150 bärmuffins. Kan säga att det är en massa smör i det....
Sittnigen var trevlig bara att jag saknade sås till köttet. Man kan ju inte äta kotlett och ugnsbakad potatis utan sås eller hur? Men man ska ju inte klaga när man får både mat och dricka gratis. Efter sittningen hamnade vi i ett korridorsrum där det var fjortisfest. Vem tackar nej till att festa loss till gamla 90-tals låtar med studenter utklädda till fjortisar (temat på den andra sittningen).

I lördags gjorde jag inget som helst vettigt på hela dagen, det var nästan lite så att man fick smått ångest över att vara så ineffektiv. Kvällen tilbringade jag och PM hos tvillingarna som hade inflyttnigsfest. De ska bo 4 killar i en tvåa så det var ganska mycket folk där. Men väldigt trevligt.

Helgen avslutades med en söndagsmiddag hos mamma. Kyckling marinerad i löksoppa med massör av grädde och ris. Kan det bli ett bättre avslut på helgen?

Nu ska jag läsa lite om njuren och bestämma mig ifall jag ska gå på bio ikväll eller träna..
Det är frågan..

RSS 2.0