Tatuering

Här är mitt senaste mästerverk, gjorde den igår och det tog ca 2 och en halv timme. Tyckte inte det var så farligt ;)



Ikväll blir det sittning på Krichan.
Ska ta en kopp kaffe och fundera på vad jag ska ha på mig =)

Smycken

Här är några av de smycken jag tillverkat =)




fler bilder finns på facebook =)

http://www.facebook.com/album.php?aid=72829&id=646731882&saved#/album.php?aid=72829&id=646731882

kommentera gärna och kom med tips och idéer =)

Kiss

Kom hem för en timme sen, det blev en lång dag idag men dfet är sånt man får ta. Tycker faktiskt det är skönt att ha lite olika tider, ibland börja nio och ibland 10 samt att man kan sluta både halv 12 och som idag 5.

Vi infekterade våra 48 möss idag, och det gick bra man fick en väldig inlevelse, om en mus slutade att andas ett litet tag så stod man själv och höll andan och bara hoppades på att den skulle börja andas igen.  Vi fick ju söva mössen innan vi infekterade dom. Det som var lite sorgligt var att tre stycken dog för oss. Som vi försökte återuppliva med hjärtmassage. Tydligen är dess möss som vi använder svåra att söva för det är helt stirriga och sen somnar dom, om man sen inte håller stenkoll på dom finns risken att dom slutar andas.

Så efter 5 timmar tog vi kissprov från alla möss. Sen tittade vi på kisset i mikroskåp för att titta på neutrofiler (immunceller som äter upp bakterier), bakterier och om det eventuellt fanns andra avvikelser. Så nu innan Jag gick hem plattade jag och NIna ut kiss från mössen på vars en agarplatta.

Snart är det dags för yoga och sen ikväll ska jag titta på film och bara ta det lugnt, det blir lite sovmorgon imorgon för jag börjar inte förrän 10 =)

Yes

JAAAAaaaaa, fick ett mindre lyckorus imorse när jag såg att våra bakterier hade växt, ja man är väl lite nördig, hade ju varit konstigt annars lite skadad har man väl blivit efter två och ett halvt år.

Blev en handlingsrunda i eftermiddags också, det var så att det nästan ekade i kylskåpet men nu är det så fullt att man inte får in nått mer.  Har sorterat mina smycken också nu när jag köpt nya små söta påsar. Jag visste inte att jag hade gjort så mycket. Har också inhandlat en liten verktygslåda för att få plats med alla mina pärlor och tänger. Den är ju inte så kvinnlig men vi får väl ta en kväll och pimpa lådorna.

Vi ska ha en liten träff imorgon och låta kreativiteten flöda =)
Ska snart lägga upp lite bilder på mina kreationer ;)

Dag 2 =)

Dagen gav inte lika mycket som igå eftersom att en av bakterierna inte hade växt så vi kunde inte infektera mössen som det var tänkt. Så jag tillbringade dagen med att gjuta agarplattor (plattor med näringsgel som bakterier kan växa på) så att vi kan göra ett nytt försök med att odla upp rätt.
Sen fick jag också kolla så att bakteriernas fimbrier (är typ bakteriernas armar som de använder sig av för att klättra upp till njurarna) genom att blanda de olika bakterierna i blod. Om de hade sina fimbrier så skulle det bildas klumpar i blodet då bakterierna kan binda till de röda blodkropparna.

En lite mindre biologisk sammanfattninge av projektet (för mina ej biologvänner och släktingar).

Vi har möss som ska ge urinvägsinfektion med hjälp av två olika bakterier. Hälften av mössen saknar en viss gen som gör att dom inte kan signallera till kroppen att den är infekterad. Hälften av mössen är vanliga. Efter att vi har gett mössen urinvägsinfektion ska vi ta prov på deras kiss för att se hur mycket bakterier som finns. Sen efter några dagar ska vi även titta på njurarna i mikroskåp för att se hur mycket skada urinvägsinfektionen gjort och genom detta se hur mycket denna gen vissa av mössen saknar spelar in i deras bekämpning av infektionen.

Det vii säga vi kommer inte att bota mössen, då det är förbjudet i Sverige att bota försöksdjur efter ett försök.

Har även fått ett speciellt kort så att jag kan komma in i alla bakterielabb, så nu springer jag runt med två olika passerkort eftersom att ett inte funkar överallt så nu känner jag mig väldigt viktig :P


Första dagen.

DÅ var dag ett på det nya arbetet över, och inget har gått fel så långt. Jag lever ju lite efter att man inte ska göra fel första dagen. Men jag var dock lite trött i morse så jag och Nina lyckades gå in på fel avdelning och yra runt. Allt ser verkligen likadant ut överallt. Möblerat på samma sätt och samma färger på möblerna dessutom.
När vi väl hamnade rätt och installerat oss på vårt lilla kontor fick vi läsa en artikel som handlade om det vi skulle göra. Sen hade Hans en genomgång om de två olika projekten (Pontus och Danny ska göra ett) och saken var den att jag fattade nog det mesta, inbillade jag mig iaf ;) Jag är så grymt tacksam att jag läst immunologi för den kursen var faktiskt väldigt lärorik och användbar.

Mitt och Ninas projekt går ut på att infektera möss med två olika sorters bakterier som ger urinvägsinfektion, de olika mössen är så kallade knock-out möss (de saknar vissa specifika) och även vildtyp som fungerar som kontroll. Knock-out mössen saknar en viss gen som kodar för ett protein i signalvägen från TLR4 som signalerar om infektion till cellens kärna. Detta är den grova sammanfattningen av projektet =)

Så efter den lilla genomgångenvar det bara att köra igång direkt. Jag och Nina fick föjla med Hans ner i djurstallarna där vi hämtade våra möss, som sedan kissades i vars ett eppendorf rör, det fick inte vi göra först gången för det var tydligen sjukt svårt. Men vi fick flytta dom själva. Det tog ju sin lilla tid då vi hade sammanlagt 48st möss.
Kisset som vi samlade upp plattades ut på blodagar plattor så att vi imorgon kan se ifall mössen är friska så att vi kan infektera dom.

Mössen är grymt söta, små och svarta. Så vi får se hur det går imorgon då jag ska vara själv på förmiddagen.


Världen är så liten.

Nu är tentan gjord, det känns hur skönt som helst och om jag känner efter så skänns det som om det gick bra. Men det kan vara farligt att känna efter så ibland....
Idag är det tentafest hos Emelie, vi ska ha ett litet knytkalas med tapas innan det blir utgång på nation.
Jag och Nina började lite smått igår. Det var tänkt att vi skulle ta det ganska så lugnt och se det som en förfest till förfesten. Men det gick ju inte riktigt, vi hamnade på Herkules där det blev dansande till två. Men jag är redo för en runda till ikväll, har man inte varit ute på länge så klarar man lätt det. Får ju se om jag känner samma sak imorgon ;)

Man märker verkligen att världen är liten. Jag följde helt spontant och oplanerat med Nina till hennes kusiner på fest. Kände inte någon och hade inte träffat någon av dom innan. Fler skulle komma och några från Helsingborg sannolikheten att jag skulle känna dessa människor från Hbg var ju väldigt liten med tanke på att helsingborg är stort. Men vem tror ni inte kommer. Jo Martin (Cecilias Martin)......Hur troligt är det?! Då visar det sig att hans kompis är tillsammans med en av Ninas kusiner.
Så nu har jag festat med Martin också, i lund av alla ställen under ett väldigt konstigt sammanträffande. Vi hade jättkul och nu har jag lärt mig att värlen är bra liten...

Mitt andra hem

Tenta på fredag, just nu känns det som om jag bor på kemicentrum, spenderar seriöst mer tid där än hemma. Imorgon blir det ännu en heldag.
Har beställt lite pärlor nu till min smyckestillverkning, vi ska ha en liten pysselkväll på söndag så bara längtar tills tentan är gjord.
Men jag känner att jag behöver lite inspiration, för det har blivit mycket pysslande på senaste tiden, är lite farligt faktiskt för sen vill man bara handla mer och mer :P ska inte köpa smycken fler gånger ;) i alla fall inte när man kan göra det själv.
 
Hann inte med så mycket som jag vill gjort idag, tyckte jag skulle gå igenom allt om cancer men så blev det inte, har tre föreläsningar kvar, så det blir till att gå upp tidigt imorgon så att man får tid till att banka in allt också.

Nu har jag bestämt mig, det blir ingen tumörbiologi utan det blir ex-jobb istället, tycket urinvägsinfektion i möss verkar mer spännande :P så det börjar jag med den 19e, man ska minsann inte ta det lugnt för länge.




tenta..igen

Är lite asocial nu, tenta snart och har massor att läsa....

RSS 2.0